Редактор: e-mail: кадър bTVВаксинацията върви невъзвратимо, това заяви здравният министър Костадин Ангелов

...
Редактор: e-mail: кадър bTVВаксинацията върви невъзвратимо, това заяви здравният министър Костадин Ангелов
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Ваксинацията върви невъзвратимо. На някои места има презапасяване

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

Ваксинацията върви невъзвратимо, това съобщи здравният министър Костадин Ангелов при посещаване в новата PCR лаборатория в Разлог. Той удостовери, че благодарение на Националното съдружие на общините в Република България ще бъдат обезпечени мобилни екипи, които ще проведат имунизацията против COVID-19 в труднодостъпните региони на страната.

В някои РЗИ-та има наклонност за презапасяване с ваксини, което води до дефицит в огромните градове, сподели още Ангелов и добави, че въпросът е решен с пренасяне на нужните дози. Министърът сподели също, че персоналните лекари в отдалечените обитаеми места могат да разчитат на органите на Министерство на вътрешните работи за превозване на имунизациите.

„ Радостни сме, че хората чуха гласа на разсъдъка “, разяснява министърът. Той се причисли към мнението на шефа на НОЩ Венцислав Мутафчийски, който разяснява, че дебатът коя е най-хубавата ваксина против COVID-19 се води единствено в България. Ангелов уточни, че доста страни са почнали имунизацията единствено върху основата на един препарат. Министърът разяснява, че пациентите могат да избират с какво тъкмо да се имунизират, само че изрази подозрение, че те ще могат да схванат преимуществата и минусите му, в случай че не са лекари.

„ Вярвайте на лекарите, те знаят кое е най-хубавото за вас “, посъветва Ангелов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР